В навечерието на големия християнски празник - Възкресение Христово в коридорите на община Сердика ще грейнат светлите пожелания и пъстрия талант на възпитаниците на ПГИИ “Проф. Н. Райнов”, въплътени в огромни великденски яйца...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   ТРАДИЦИИ

        27/04/2021

 

В навечерието на големия християнски празник - Възкресение Христово в коридорите на община Сердика ще грейнат светлите пожелания и пъстрия талант на възпитаниците на ПГИИ “Проф. Н. Райнов”, въплътени в огромни великденски яйца.

Силата на колективната енергия преобразява, увлича и завладява.

Въздейства празнично и позитивно както на служителите, така и на гражданите, посещаващи сградата на Общината. Сближава човеците с институциите и преосмисля традициите. А те отдавна не са това, което бяха и какво по-хубаво?!

По инициатива на СО - район "Сердика" и ПГИИ "Проф. Николай Райнов" на 15.04.2021 г. започна изрисуването на гигантските Арт-Великденски яйца. Учениците от ПГИИ "Проф. Николай Райнов" стартираха работния процес с грундиране. Последваха авторски скици за творчески декоративни решения на учениците, основани на фолклорни и абстрактни мотиви както и на художествени съчетания. Започна се трескава работа по реализация и визуализация на идеите.

Седмица по-късно след динамичен работен процес и с огромна отговорност талантливите младежи от гимназията Ванеса Александрова, Тина Михайлова, Йоана Хачикян, Калина Стоянова и Габриела Христова от 10 клас с ръководител преподавателят по живопис художникът Красимир Бонев представиха готовата украса.

Във великденските яйца, с помощта на детското въображение в причудлива семесица се вплетоха традиционния колорит на празника с характерни фолклорни детайли като златните пафти и пъстрите шевици и традиционни за българската природа цветове и багри.

На 27.04. 2021 г. арт украсата бе пренесена и ситуирана в сградата на Общината на район „Сердика“ на бул. "Княгиня Мария Луиза" №88.


ПГИИ “Проф. Николай Райнов” Ви пожелава Весели и светли великденски празници.

Бъдете здрави!!!