Отбелязахме 1-ви юни с 6 награди за плакат

 

 

По случай първи юни – Международният ден на детето, Държавната агенция за закрила на детето отбеляза най-усмихнатия и жизнерадостен празник, с две успоредни събития – празничен концерт и откриване на изложба, финална част от Националния конкурс за плакат на тема „Щастливи заедно“, в който участват ученици от училищата по изкуствата в страната, и детски футболен турнир на територията на Зимния дворец, също под надслов „Щастливи заедно“.

Концертната програма стартира на 1-ви юни от 10:30 часа на амфитеатралната сцена (клуб „Кабана“), в градинката на Националния дворец на културата (НДК) и е под патронажа на г-жа Марияна Николова – вицепремиер по икономическата и демографската политика.

Официални гости на събитието пред НДК бяха: Марияна Николова – вицепремиер по икономическата и демографската политика, Мария Габриел – комисар по цифрова икономика и цифрово общество, Бисер Петков – министър на труда и социалната политика, Деница Сачева – зам.-министър на образованието и науката, Юрий Щерк – зам.-министър на външните работи, Николай Павлов – зам.-министър на спорта, д-р Ваня Кастрева – началник на РУО София-град, Саня Саранович – зам.-представител на УНИЦЕФ за България, проф. д-р Нели Петрова – ИСДП и др.

Непосредствено преди празничния концерт, председателят на Държавната агенция за закрила на детето – д-р Елеонора Лилова, откри изложбата от конкурсната надпревара за плакат, творбите от която са монтирани върху 28 пана, разположени на 14 постамента, в непосредствена близост до амфитеатралната сцена, като същите могат да бъдат разглеждани до 14 юни (жури от известни български художници, в чийто състав присъстват Иван Яхнаджиев и Виолин Неделчев, оцени и отличи творбите на учениците). На празничното събитие отличените ученици бяха наградени лично от официалните гости на детския празник.

Награди в 4 категории за плакат, получиха ученици от ПГИИ „Проф. Николай Райнов“, София


"Играя, спортувам и се забавлявам"
I място - Десислава Захариева - IX б клас

"Здравословен начин на живот за моето добро здраве"
II място - Донна Цветкова – IX б клас

"Моето виждане за образование за бъдещето"
II място - Едуард Хачикян, - XI клас

"Сигурност във виртуална и реална среда"
II място - Мария Дапкова – X клас
III място – Адрияна Иванова - XI клас

Поощрителна награда
Мариела Тодорова – X клас

 

 

» Снимки от събитието и проектите на учениците

» Държавната агенция за закрила