Всеки който желае да получи от чудесния комплект благотворителни коледни картички изработени от учениците, може да ги закупи от централния офис на Столичната организация на БЧК, находящ се на бул. "Джеймс Баучер" 76 /близо до хотел Маринела/. Телефон за връзка 02 81 22 822. Това може да става всеки ден от 9.00 до 16.00 часа.

Този, който желае да направи покупка е необходимо да помоли охраната или служителят на пропуска да го свържат със Столичната организация на БЧК. Картичките ще бъдат донесени на същото място. Издава се фактура и касов бон по необходимост. Цената на една картичка е 1.00 лв.

Средствата от благотворителните картички са предназначени за топъл обяд на нуждаещи се деца през зимните месеци.

Авторите:

Майя-Андреа Христова, 9 клас
Виктория Юсеинова, 9 клас
Ванеса Александрова, 10 клас
Никола Митов, 12 клас
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не унивайте, хора,

“ добрите писма са на път”!

 

09/12/2020

 

Патронът на гимназията проф. Николай Райнов е бил член и доброволец на БЧК. Традиция и хуманитарни ценности, които гимназията на негово име ревностно и отговорно пази и продължава. И тази година, независимо от обстоятелствата, учениците от ПГИИ съумяха да участват в коледната кампания на БЧК и дариха за целта своя труд, талант и лично време, създавайки коледни картички.  Чрез продажбата им ще се набират средства за благотворителните акции на организацията.

В ситуация на дистанциране, заключване и ограничаване на общуването детските рисунки повече от всякога ще стоплят сърцата на получателите, а и на подателите, които чрез тях ще се докоснат до своите близки, роднини, приятели, бизнес партньори, връстници...

За поредна година картичките, изработени от учениците на Профилираната гимназия за изобразителни изкуства, тръгват по света, за да разнесат едни от най-важните вести - добротата сближава, а празникът е споделена топлина.

 

Екипът на ПГИИ “Проф. Николай Райнов” пожелава на своите възпитаници, приятели и последователи, на своите партньори и на всички хора по света Светли и благословени рождественски празници!