Изложба - Love is False 

 06/12/2023

 

ЛЮБОВТА Е ФАЛШИВА

Авторска изложба на Гергана Иванова
учител по Графични техники и Визуални изкуства в ПГИИ "Проф. Николай Райнов"


Love is False е проект, който изследва концепцията за любовта и как тя може да бъде едновременно истинска и лъжлива. Чрез няколко основни елемента: дънни платки на компютъра и стари снимки на влюбени двойки, проектът се фокусира върху комуникацията, която играе важна роля в романтичните взаимоотношения и върху това как тя може да повлияе върху истинността на любовта.

Използвани са снимки на влюбени двойки, от различни източници, като битаци, антиквари и др…. Всяка снимка е изключително подбрана, тъй като включва определена година, кратко послание и имената на двойките.

Основната задача на всяка дънна платка между е да осигури комуникацията на централния процесор и всички останали компоненти в системата.

Ролята на код е поверена на стиховете от любовна поема, чието автор е близък приятел на Гери Иванова.

Артистът и възприемателите заедно търсят как технологиите се влияят върху междуличностните връзки и как се преформулират идеалите за любов и романтика в съвременното общество, подчертавайки идеята за фалшивите емоции и фактори, които могат да доведат до раздяла и търсейки опори на общността.

 

Участие на Гергана Иванова с творбите си в  “Поглед в кухнята на ателието” в  Бизнес парк София >